wat is een Praktisch verkeersexamen?

Project leider: Harry Elzer

 

De theorie op de eigen school. Het praktisch examen samen met andere scholen in de buurt. Dat is een fietsroute van circa 20 minuten op de eigen fiets met een hesje aan en controle onderweg

Klik op deze afbeelding voor een videoverslag van een examen

   

Klik op deze afbeeldeing voor het verslag van het examen 2017

Na het theoretisch verkeersexamen die de kinderen van de basisscholen, groepen 7 en/of 8 in april met goed gevolg hebben afgelegd, volgt het praktisch verkeersexamen.

Tijdens het praktisch verkeerexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen en daardoor veilig fietsen.  Veilig Verkeer Nederland afdeling Gemeente Coevorden zet een parcours uit van ca. 6 km. De leerlingen, worden om de minuut in groepjes van twee de 6 km lange route opgestuurd.

Voor de veiligheid van de kinderen zijn onderweg een aantal posten van verkeersouders en VVN vrijwilligers. Zij controleren het verkeersgedrag van de kinderen. Hier en daar worden toch nog  vaak foutjes gemaakt. Zoals bij het afslaan niet goed achterom kijken en richting aangeven bij het afslaan.

Om te slagen mogen  de kinderen maximaal acht strafpunten hebben. De kinderen die zakken kunnen volgend jaar het examen overdoen.  Na afloop van de fietsproef krijgen de kinderen van de VVN afdeling een fietssleutelhanger en frisdrinken.  Op de school worden komende tijd de verkeersdiploma's uitgereikt.

Projectleider Praktisch Verkeersexamen Harry Elzer

           

BijlageGrootteFormaat
Route PVE 2018 Coevorden 3-18 .pdf92.73 KB.pdf
ouderbrief - fiets contr.krt 2018.pdf159.96 KB.pdf
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.