Opfriscursus (voorheen broemcursus)

Projectleider     Rob Perdijk

De Broemcursus is in 2015 vernieuwd en vervangen door een Opfriscursus

    

VVN Opfriscursus

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in 2 minuten  of uw kennis van de verkeersregels nog up to date is.

Doe de online verkeerstest op       vvn.nl/opfriscursus.

   

 

Indien u na de kleine test van 8 vragen nog denkt , nou ik weet het niet. Doe dan de iets grotere test van 24 vragen. Twijfelt u nog steeds?  Meld u dan uit voor een opfriscursus bij u in de buurt. kijk voor meer informatie op de site  vvn.nl/opfriscursus.

 

 
 
 
Het verkeersvaardigheidsproject BROEM was een opfriscursus verkeersregels en rijstijl.

Speciaal ontwikkeld voor oudere bestuurders van een auto, vanaf 50 jaar, die niet meer zo zeker van zichzelf zijn,en het deelnemen aan het verkeer daarom gaan mijden. Door deze opfriscursus te volgen, krijgen ze weer meer zelfvertrouwenen kunnen daardoor langer blijven deelnemen aan het hedendaagse verkeer.

De deelnemers krijgen onder het genot van een kopje koffie een videopresentatie met, belangrijke oude- en nieuwe verkeersregels. De ogen -, reactie -, en gehoortesten geven een indicatie of het nog voldoende is. Voorts is er de mogelijkheid om zelf een quiz op de computer te doen en of een vragentest in te vullen. U ontvangt na afloop een naslagwerk (met alle nieuwe verkeersregels).  

Na de presentatie, volgt een eenvoudige lunch,en na de middag  is er een praktijkrit met speciaal voor de BROEM opgeleide ervaren  rijinstructeur(s).  Met uw eigen auto wordt een route gereden om eventuele zwakke punten te signaleren. Na de rit volgt een nabespreking waarbij tips worden gegeven. Tot slot ontvangt u een scorelijst met persoonlijke adviezen, en een certificaat van deelname. De kosten: € 25.00

Deze BROEM opfriscursus verkeersregels en rijstijl, is geen herexamen en de deelnemer/ster hoeft geen angst te hebben voor instructeurs die zijn of haar rijstijl proberen te veranderen en evenmin wordt er schoolmeesterachtig op regels gehamerd. Het heeft dan ook geen enkele consequentie voor het rijbewijs.
 
     

Klik op de afbeelding voor het verslag van de laatste Broemcursus  in 2014

 

 

Klik op deze afbeelding voor de 2 minuten durende promo video van de  Broemcursus