Nieuwsberichten

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

Presentatie voor groepen Blijf Veilig Mobiel

Zoekt u een zinvolle invulling voor uw vereniging, algemene ledenvergadering, jaarvergadering, gemeenteavond, personeelsbijeenkomst, ouderenmiddag/avond, opening of sluiting seizoen? Dan is onze boeiende én leerzame presentatie “BLIJF VEILIG MOBIEL” wellicht het antwoord op uw vraag.

VRAAG EENS EEN PRESENTATIE AAN.

Onze presentatie neemt u mee naar alledaagse verkeerssituaties en toont met een diavoorstelling diverse zaken die realiteit zijn. Tevens ervaart u hoe het met uw verkeerskennis is gesteld. Dit doen wij met een interessante verkeersquiz. Ook geven wij informatie over alcohol en verkeer, dit doen we met een kennistest, en medicijnen en verkeer.

Natuurlijk ontbreekt ook onze informatietafel voorzien van veel interessant foldermateriaal over het verkeer en de bekende souvenirs zoals de VVN balpen, BOB sleutelhanger en het begeerde BOB winkelwagenmuntje niet.

De kosten voor deze presentatie van ca. 2 uur zijn gering. Wij vragen € 37,50- als bijdrage in de kosten.

Lees dit Persbericht over het succesvolle 2e jaar

Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie neem dan vrijblijvend contact op met de projectleider van Blijf veilig mobiel Rob Perdijk. Telefoon 0524-514257 of per e-mail perdijk@home.nl.

Wij verheugen ons op uw aanvraag en ontvangen uw uitnodiging met belangstelling. Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet, Veilig Verkeer Nederland Afd. Gemeente Coevorden, Team Blijf Veilig Mobiel

 

 

 

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Verrassings fietsverlichtingcontrole in Oosterhesselen en Coevorden

Maar ook voor de fietsers van het voortgezet onderwijs willen we de fietsverlichting onder de aandacht brengen. Veel van die kinderen komen van het buitengebied over de provinciale en landelijke wegen naar de scholen in Oosterhesselen. Kinderen fietsen vaak in groepjes en vaak zie je dat het merendeel geen verlichting voert. Vrijwilligers van VVN hebben op woensdag 29 november bij de poort van het Esdal college in Oosterhesselen  een onaangekondigde verlichtingactie onder de scholieren gehouden van ca. 08.00 uur tot ca. 08.45 uur.

Fietsen van 99 scholieren was de verlichting in orde. Er waren scholieren bij die ondanks goede verlichting, op de fiets, deze niet aan hadden en daarmee toch in het donker fietsten. Zelfs op zeer donkere wegen. 28 leerlingen hadden de fietsverlichting niet in orde. Ook werd aandacht gevraagd voor het gebruik van de telefoon op de fiets en de beide oordopjes in. Dat bleek ook wel want sommige fietsers hoorden niets, door harde muziek. De fietsers die de verlichting in orde hadden werden beloond met een pen met opschrift  "Whatsappen in het verkeer LEVENSGEVAARLIJK". www.coevorden.vvn.nl. Dit om de kinderen er op te attenderen, dat bellen, sms-en, muziek luisteren ect., in het verkeer gevaarlijk is en dat ze daardoor niet de aandacht op de weg houden. Uit onderzoek blijkt dat de risico's daardoor op een verkeersongeval sterk toeneemt. Dit heeft al tot verkeersslachtoffers geleid.   H.E.

Korte video van de actie 2 min   https://www.youtube.com/watch?v=jY3MTKiwkLk

Op donderdag 30 november stonden onze vrijwilligers bij de poorten van De Nieuwe Veste in Coevorden. Van 410 scholieren was de verlichting in orde.  110 leerlingen hadden de fietsverlichting niet in orde. 

Totaal leverde deze beide actie,s de volgende resultaten op. 

509 fietsen die de verlichting  in orde hadden en 138 die de verlichting niet in orde hadden.

Enige aandacht voor de fietsverlichting lijkt dus wel gewenst.

H.E.

 

 

 

meer

Opnieuw tegenvallende resultaten fietskeuring op basisscholen in Gemeente Coevorden

Resultaat fietsenkeuring op 25 basisonderwijsscholen in de gemeente Coevorden 

Totaal conclusie in cijferscijfersProcenten
Totaal aantal leerlingen gemeente Coevorden 2057100%
Het aantal aangeboden fietsen  147772%
       
Het aantal niet aangeboden fietsen 58028%
Het aantal afgekeurde fietsen  37018%
Totaal niet aangeboden/Afgekeurd  95046%
       
Van de 1477 aangeboden fietsen zijn afgekeurd37025%
Het aantal goedgekeurde fietsen  111075%
       
       
Top 4 van meest voorkomende klachten 580 van de 741 items is 78%
Koplamp ontbreekt/werkt niet  18625%
Achterlicht ontbreekt/werkt niet  18725%
Bel ontbreekt/werkt niet   11516%
Stuur is scherp/handvat ontbreekt  9212%
Totaal    58078

Nader bekeken

Niet aangeboden of afgekeurd 950 fietsen (46 %) dat betekend dat slechts 54 % van de leerlingen op een gekeurde fiets rondrijd.. Van de afgekeurde fietsen (580) heeft 50 % geen voor of achterlicht.

Conclusie

De helft van de fietsen van kinderen in leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn ondeugdelijk.  Dat de ouders de kinderen daar ook op laten fietsenen, veelal in het donker, naar en van school, vriendjes, familie, en de sport. Het is betreurenswaardig dat een deel van de ouders daarin niet hun verantwoordelijkheid nemen.

meer

Pas op,oogsttijd is begonnen, meer landbouwvoertuigen en modder op de weg, ook in de gemeente Coevorden

Oogsttijd is een drukke tijd waarin boeren of agrariërs vaak met grote landbouwvoertuigen op de weg aanwezig zijn.

De voertuigen zijn meestal groot, nemen veel ruimte in op de weg, rijden met lagere snelheid en kunnen afslaan op onverwachte momenten. Ook is er soms niet genoeg ruimte op de weg om elkaar te passeren. Fietsers voelen zich hierdoor vaak onveilig. De meeste slachtoffers van een ongeval met een landbouwvoertuig vallen onder fietsers en inzittenden van bestel- en personenauto’s. Nog meer redenen om voorzichtig te zijn. Opletten dus, zowel de trekkerchauffeurs als medeweggebruikers.

De oogst binnenhalen kan niet alleen bij droog weer. Er kan modder op de weg komen als landbouwvoertuigen van het land komen. Modder op de weg in combinatie met regen kan erg gevaarlijk zijn, want de weg wordt spiegelglad en er ontstaat kans op slipgevaar. Fietsers kunnen het beste afstappen als de landbouwvoertuigen langsrijden. Hierdoor kan de bestuurder van het landbouwvoertuig goed zien waar de fietsers zijn! Dat is de veiligste manier om elkaar te passeren.

Wat kun je doen als verkeersdeelnemer?

Wees alert

Landbouwvoertuigen hebben grotere afmetingen en vaak ook een grote dode hoek waardoor overige weggebruikers niet altijd zichtbaar zijn voor de bestuurder van het landbouwvoertuig

Fietsers kunnen het beste afstappen als de landbouwvoertuigen langsrijden. Hierdoor kan de bestuurder van het landbouwvoertuig goed zien waar de fietsers zijn!

Blijf op afstand, soms steken er delen uit of valt er per ongeluk iets van de lading

Blijf met je auto achter het landbouwvoertuig tot er een veilige plek is om in te halen

Modder op de weg? Houd rekening met gladheid! Neem gas terug

Waar moet de degene die de oogst binnenhaalt op letten?

Alert zijn op andere verkeersdeelnemers

Geen uitstekende delen op het landbouwvoertuig

Geen afvallende lading

Verplicht om tijdens de oogst borden langs de weg te plaatsen om weggebruikers te waarschuwen. En als het werk klaar is moet de vervuiler de weg weer schoonmaken en de borden (laten) verwijderen.    

Filmpje over landbouwverkeer en modder op de weg, van Veilig bereikbaar Drenthe  Klick op dit adres.    https://youtu.be/inyjcuCVGR4

meer

De Scholen weer begonnen, spandoeken in Wachtum opgehangen.

De spandoeken van Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden, hangen ook nu weer op de toegangswegen bij Wachtum. Automobilisten, tractor bestuurders enz., worden er op geattendeerd op de lopende of fietsende schooljeugd die van en naar school gaan in Wachtum, midden in het dorp. Het is noodzakelijk, omdat blijkt dat aan het begin van het schooljaar relatief meer ongevallen plaats vinden, waarbij gewonden en zelfs doden bij zijn te betreuren. Daarom is het extra oplettendheid geboden en snelheid in de bebouwde kom te temperen. Omdat sluipverkeer door Wachtum gaat i.v.m. werkzaamheden aan de beide rotondes, heeft een medewerker van VVN daar de spandoeken voor een paar weken neer gehangen.

 

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De scholen zijn weer begonnen in de gemeente Coevorden

Maandag 4 september beginnen de scholen weer in Zuid oost Drenthe.

Het is nog steeds nodig om automobilisten er op te wijzen dat de kinderen weer op weg zijn naar school. Gaat je kind in het komende schooljaar naar de middelbare school en gaat hij/zij straks alleen met de fiets naar school, fiets dan dit weekend een paar keer samen de route. Wijs de kinderen op situaties die de aandacht vragen. Belast het kind niet, maak het niet bang, maar wijs het op gevaarlijke situaties. Bij kruispunten, verkeerslichten en knooppunten even stoppen en extra uitleg geven en wat het beste is om te doen. Overlaad het kind niet met niet relevante aanwijzingen. Leg rustig, overtuigend en bedachtzaam uit. Geen angst creëren.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Gemeente Coevorden roept ouders op om samen met de nieuwe brugklasser de route te ontdekken, want ieder jaar zijn zeker 600 fietsende kinderen van 6 tot 14 jaar betrokken bij ongelukken. Voorkomen is beter dan genezen. Alles voorkomen kan niet, maar je inzetten om je kind te laten ervaren wat het is om de route naar school te fietsen is een goede bijdrage aan zelfstandigheid en veiligheid. Ook zouden ouders er op moeten wijzen de smartphone op de fiets niet te gebruiken. Voorts is het zaak om de fiets nog even na te zien. Zodat de kinderen naar en van school weer veilig thuis komen.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer